Aikido är en japansk budosport och har därigenom sina rötter i de medeltida japanska stridskonsterna. Rörelserna och övningarna vi gör i aikido är självförsvarstekniker, men i barnträningen är självsförsvaret mycket nedtonat. Vår utgångspunkt är att du ska få en allsidig fysisk träning, att alla kan klara av det vi gör på träningen, att du ska få träna på att samarbeta, men framför allt att du ska ha roligt!

Killar och tjejer tränar tillsammans. I aikido finns inga tävlingar och man behöver inga förkunskaper för att kunna börja. Du tränar för att själv bli kunnigare, smidigare och för att få en alltmer förfinad teknik. Du bygger upp din förmåga steg för steg och du behöver aldrig känna press på att prestera mer än du klarar av.

Prova på?

Är du intresserad ? Kom ner till oss och prova på några pass! Vi är en relativt liten klubb som tar väl hand om dig. Vi följer normalt skolornas terminer men vi tar löpande in nybörjare/nya medlemmar under terminens gång.
Ta med dig något långärmat och långa träningsbyxor att träna i. Väskor och andra värdesaker kan du ta med och förvara i ett utrymme i anslutning till dojon.  Ta också med tofflor att använda mellan omklädningsrummet och dojon.

Träningen ger:

Motion och allsidig träning. Efter att du har lärt dig grunderna är aikido en rörlig sport. I början blir det emellertid uppvärmningen, lekarna och fallträningen som ger motionen. I aikido tränar man alltid teknikerna på både höger och vänster sida vilket ger en allsidig träning.

Kroppskontroll. Mycket i aikido handlar om att ha god balans. Vi gör därför många övningar för att träna balans och koordination. För att göra teknikerna riktigt bra är det viktigt att man inte är stel och därför tränar vi på aktiv avslappning.

Träning i att samarbeta. Alla tekniker gör man tillsammans med någon annan. För att båda ska få träning måste man lära sig att samarbeta.

Glädje. Det är roligt att röra på sig och det är roligt att göra saker tillsammans.

Ungdomsträning

Här får barnen lära sig att respektera och samarbeta med varandra, förbättra sin koordination och dessutom ha roligt under träningen. Lägsta åldern för att vara med är 11 år, är ditt barn yngre men intresserat av att träna? Kontakta klubben!